davinci_4-2

15 березня 2018 р. відкриється виставка «Experience Da Vinci», яка відбудеться у Києві вперше. Це найбільша пересувна виставка, яка розкриває всі боки особистості Леонардо да Вінчі. Його роботи, як художника, скульптора, архітектора, анатома, винахідника, письменника геніальні і до сьогоднішніх днів викликають величезний інтерес вчених.

Наукові ідеї Леонардо да Вінчі відомі завдяки його щоденникам. На сьогоднішній день збереглося близько 6.000 сторінок цих записників. У своїх записах генiй робив нотатки та малюнки з геометрії, техніки, фауни та флори, математики, фізики та філософії. Ним створені неймовірно докладні анатомічні нариси і спроектовані конструкції будівель та механічних пристроїв, більшість з яких так і не матеріалізувалися за життя да Вінчі.

На основі зроблених розшифрувань записників Леонардо було відтворено різні пристрої і апарати автора. Вони і будуть представлені з 15 березня до кінця квітня у 7 павільйоні ВДНГ. Страховим партнером виставки стала Страхова компанія «Інтер-Плюс».