Олександр Іваненко, Голова Правління СК "Інтер-Плюс", та Юрій Бондарєв, Голова ГС "НОРТ"
Олександр Іваненко, Голова Правління СК “Інтер-Плюс”, та Юрій Бондарєв, Голова ГС “НОРТ”

До Національної платформи МСБ завітав на чаювання Олександр Іваненко, Голова Правління СК «ІНТЕР-ПЛЮС», яка є членом ГС «Національна організація роздрібної торгівлі» (НОРТ). Ми запитали у Олександра, яким чином вдається триматися на конкурентному страховому ринку компанії з українським капіталом, які плани розвитку, що цікавого пропонується ринку МСБ та які принципи співробітництва, на думку нашого співрозмовника, найважливіші сьогодні.

Олександре, опишіть, будь ласка, своїми словами СК «ІНТЕР-ПЛЮС»? Якою Ви, як Голова Правління, її бачите?

Це компанія, яка готова стати партнером не лише з надання надійного страхового захисту своїм клієнтам, а й у спілкуванні, отриманні рекомендацій. Ми працюємо із керівниками компаній з різних сфер бізнесу, тому, завдяки нам, клієнти «ІНТЕР–ПЛЮС» нерідко стають партнерами у своїх напрямках діяльності. Тож бачимо свою місію і у тому, щоб стати своєрідним оберегом та порадником для своїх клієнтів, допомагаючи у різних сферах.

 Чому потрібно довіряти СК «ІНТЕР-ПЛЮС»?

На жаль, у деяких людей склалося враження, що страхові компанії не виконують своїх зобов’язань, і тому спостерігаємо негатив до страхового ринку. Мені дуже тяжко чути подібні слова недовіри до ринку, бо вкладаю кожен день душу в те, щоб страхування в Україні розвивалося на рівні провідних країн світу. В страховій компанії «ІНТЕР–ПЛЮС» на сьогоднішній день близько 1000 клієнтів. Це як юридичні, так і фізичні особи. З нами співпрацюють, нам довіряють. Склалося так, що клієнти нас рекомендують друзям, знайомим, до нас приходять і пропонують різні варіанти співробітництва. І хоч наша команда працює в компанії з березня 2016 року, але кожен з нас має великий досвід роботи на страховому ринку. Ми виконуємо всі зобов’язання, кожен місяць виплачуються страхові відшкодування. Для мене дуже важливо зробити виплату якнайшвидше, щоб клієнт отримав більше, ніж він очікує згідно з умовами страхування.

Розкажіть про види страхування для МСБ в СК «ІНТЕР-ПЛЮС»? Які програми СК «ІНТЕР-ПЛЮС» може запропонувати МСБ?

На сьогоднішній день номер один, серед запитів від малих та середніх підприємств, – страхування майна. За ним – страхування відповідальності перед третіми особами. Якщо мова йде про офіс, укладаємо договір страхування і самої будівлі, і ремонту, і техніки тощо. Також можемо страхувати товар в обороті. Наприклад, виплата буде при пожежі на складі, де клієнт зберігає товар. Підприємства, де є виробництво, також роблять запити щодо страхування від нещасних випадків. І, безумовно, активним попитом користуються різні види страхування автомобілів, перш за все, мова йде про обов’язкове страхування цивільної відповідальності автовласників.

Не всі в МСБ можуть собі дозволити автомобільні види страхування. Чи є у Вашій компанії привілеї для компаній сектору МСБ? Які?

Якщо це страхування КАСКО, тоді згоден, не всі мають можливість собі його дозволити. На сьогоднішній день з підняттям курсу долара, коли рахуємо ринкову вартість автомобіля, виходить, що ціна в гривнях дуже виросла, хоч тарифи і не змінювались. Але у нас є альтернативний варіант, який пропонуємо нашим клієнтам, – КАСКО з обмеженою страховою сумою. Тобто, якщо вартість автомобіля, наприклад, 100 тис. грн. або навіть півмільйона, ми страхуємо на 100 тис. грн., і тариф у нас виходить мінімальний. За даною програмою платіж буде коштувати всього 1500 грн., але є обмеження: 2 учасника ДТП та франшиза, при цьому вартість страхування дешевша практично в 10 разів.

 В одному з інтерв`ю Ви говорите про довіру між людьми в житті та бізнесі. Як вибудувати такий міст довіри на страховому ринку?

Почнемо з мотивації. Я завжди підтримую своїх співробітників не тільки в матеріальному плані. Вважаю, що саме з кожного працівника і розпочинається довіра до компанії та до ринку в цілому. Клієнти, з якими я особисто працюю вже багато років, довіряють мені та моїм колегам. Вони спілкуються зі мною, як з людиною, другом, порадником, не перший рік, тому дають рекомендації іншим. Ця довіра напрацьовувалася роками. Люди, які зі мною в страхуванні з 2005 року, добре знають мій підхід до роботи.

 Які принципи для Вас є основними?

Це – дотримання строків і ніяких скритих підводних каменів в договорі. У нас завжди все робиться на відкритому і прозорому рівні. Я показую договір і розказую клієнту всі моменти, які можуть бути у разі страхового випадку. На жаль, в деяких компаніях, коли людина приходить без рекомендацій (як кажуть в страхових компаніях, – «з вулиці»), в пріоритеті – отримати платіж. Тобто страхові агенти в клієнті бачать свою комісію, свій заробіток, для них найважливіше, щоб людина застрахувалася саме в їхній компанії. Коли ж приходять до нас, ми відповідаємо на всі запитання клієнта і стараємося донести всі моменти відразу на етапі укладення договору: обговорюємо франшизу, ризики, які можуть бути, строки, в які виплачується страхове відшкодування, тощо.

 Довіра до іноземного страховика сьогодні є більшою ніж до вітчизняного? Чому, як вважаєте?

Це правда, тому що іноземні компанії існують на світовому ринку страхування вже давно, а страховий ринок України почав розвиватися з 1992 року. У нас дуже молодий страховий бізнес. Тут ще потрібно враховувати європейську динаміку. Рідко буває таке, що страхова компанія в Європі зникла з ринку, і ніхто не знає, де шукати її власників та керівництво. Але хочу зауважити, що існує тенденція зрівняння відношення українців до страховиків з вітчизняним та закордонним капіталом. Бо вже є приклади, як негативної співпраці з представництвами іноземних компаній, так і позитивні щодо роботи із вітчизняними страховиками.

Чого вже вдалося досягти Вам за час управління СК «ІНТЕР-ПЛЮС» та що в планах?

В плані фінансовому, то за півроку нашої діяльності в компанії ми зібрали близько 7 млн. грн. Це показує, що компанія розвивається і шукає нові напрямки і не направлена на один вид страхування. Ми постійно досліджуємо напрямки, які не сильно розвинені на вітчизняному страховому ринку. У компанії на сьогоднішній день є регіональні представництва. Ми уже запрацювали у Хмельницькому, в Одесі, в планах – Вінниця, Полтава, Рівне, Чернівці та Тернопіль.

Чи є у Вас якісь цікавинки у програмах страхування?

Коли клієнт підписує договір КАСКО, він отримує бонус – карту технічної допомоги. Якщо, наприклад, він потрапить в ДТП, то з будь – якого місця України може зателефонувати нашим спеціалістам, і вони допоможуть оформити документи про той чи інший випадок і будуть консультувати протягом всього періоду нестандартної ситуації, в якій опинився клієнт. Навіть, якщо потрібна чашка кави, адреса найближчого готелю, ресторану, та інше – клієнт отримає повну інформацію від оператора контакт-центру. Ми дорожимо нашими клієнтами, і стараємось максимально їх підтримувати в будь-якій ситуації.

 Нам відомо, що СК «ІНТЕР-ПЛЮС» займається благодійністю. Розкажіть детальніше.

Ми допомагаємо діткам, що зростають без батьків або в прийомних сім`ях. Діти – це майбутнє. Ми їх підтримуємо і хочемо, щоб вони зрозуміли, що про них не забули, що вони потрібні, що є в цьому світі Доброта.

 Не раз бачили, що Ви серед партнерів організаторів різних спортивних подій.

Так, ми велику увагу приділяємо спортивним заходам, бо спорт – це здоров`я, це найкращий вибір дозвілля, він загартовує характери. Нещодавно стали партнерами Федерації бойового самбо України. Там 22 тисячі спортсменів, ми їм надали найкращі умови страхування. На жаль, сьогодні спортсмени не отримують достатньої фінансової підтримки, тому ми стараємось бути серед перших в цьому. Також компанія давно працює із Федерацією стронгмену України, були партнерами багатьох спортивних подій, що проходили у Екстрім-парку “X-PARK”, та приймали участь у інших спортивних заходах. Тож можна сказати, що ми все знаємо про страхування українських спортсменів від нещасних випадків.

Ваш секрет успіху, який він?

Не здаватись. Потрібно завжди іти тільки вперед. Інколи за малими падіннями – великі перемоги!